top of page
New Growth

Pizza: Kurikka-Kolkata-Kiev

Pizza Suomessa

Suomen ensimmäinen pizzeria avattiin Haminaan vuonna 1961. Tämän merkittävän tapahtuman takana oli italialainen keittiömestari Giovanni "Nino" Tedeschi. Hän toi pizzan ensimmäisen kerran Suomeen omalla ravintolallaan ja esitteli suomalaisille tämän herkullisen italialaisen ruokalajin.


Tedeschin pizzeria oli nimeltään Rax-pizza, ja se sai nopeasti suosiota suomalaisten keskuudessa. Pizzassa yhdistyi herkullinen ohut pohja, herkulliset täytteet ja maukas tomaattikastike. Rax-pizza muodostui suosituksi ruokapaikaksi, jossa ihmiset saattoivat nauttia uudesta ja jännittävästä ruokalajista.

"Pizza ei ole vain ruokaa, se on taidetta ja mielihyvää."


Tedeschi avasi myöhemmin myös muita pizzerioita eri puolille Suomea, jotka ovat edelleen suosittuja tänä päivänä. Hän oli pioneeri suomalaisen pizzakulttuurin kehittämisessä ja avasi tien monille muille pizzerioille, jotka seurasivat perässä.


Suomalaiset ovat ottaneet pizzan omakseen, ja tämä herkullinen ruokalaji on nyt vakiintunut osaksi suomalaista ruokakulttuuria. Giovanni Tedeschin rohkea päätös tuoda pizza Suomeen on avannut oven pizzan suosiolle, jota tänä päivänä näemme ympäri maata.


Helsingissä vuonna 1962 ensimmäisten pizzerioiden joukossa avattiin "Pizzeria Via Reggio" ja se sijaitsi Helsingin kauppatorin läheisyydessä. Pizzerian perusti italialainen maahanmuuttaja nimeltä Bruno Barracane.


Via Reggio oli pieni ja tunnelmallinen pizzeria, joka tarjosi perinteisiä napolilaisia pizzoja. Bruno toi mukanaan aitoja italialaisia reseptejä ja valmisti pizzat alusta loppuun itse. Hän käytti laadukkaita raaka-aineita ja noudatti tarkkaan italialaisia valmistusmenetelmiä, mikä antoi pizzoille aitouden ja herkullisen maun.


"Elämässä on aina aika pizzalle."

Via Reggio oli Suomen pizzakulttuurin uranuurtaja, joka avasi tien pizzan suurelle suosiolle ja vakiinnutti sen osaksi suomalaista ruokakulttuuria.

Pizza levisi nopeasti suosituksi ruokalajiksi, ja monet suomalaiset innostuivat maistelemaan tätä herkullista italialaista makuelämystä.Tiesitkö että nykyään Pohjoismaiden suurin pizzaravintolaketju on suomalainen, vuonna 1987 perustettu Kotipizza.


Pizza ja Etelä-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaalla pizzat vaihtelevat perinteisistä makuista aina luovempiin ja innovatiivisiin yhdistelmiin. Voit valita perinteisen Margheritan, jossa päällä on tomaattikastiketta, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa, taikka vaihtaa makumatkalle erikoisemman yhdistelmän pariin. Paikalliset pizzeriat osaavatkin yllättää asiakkaansa mielenkiintoisilla ja herkullisilla makuelämyksillä.

Alla top 10 erikoisemmat:

 1. Makkarapizza: Useita erilaisia makkaroita, kuten pepperoni, salami tai makkara, pizzakastike ja juusto.

 2. Aurajuustopizza: Aurajuusto, päärynä, pähkinät ja juusto.

 3. Katkarapu-ananaspizza: Katkaravut, ananas, pizzakastike ja juusto.

 4. Savuporopizza: Savuporo, Pekoni, aurajuusto, persikka ja rukola

 5. Kana-ananaspizza: Kananrinta, ananas, pizzakastike ja juusto.

 6. Peruna-kinkkupizza: Peruna, kinkku, sipuli, pizzakastike ja juusto.

 7. Karpalo-kana-pizza: Karpalo, maustettu broileri, punasipuli, pizzakastike ja juusto.

 8. Punajuuripizza: Punajuuri, vuohenjuusto, hunaja, pinjansiemenet ja rosmariini.

 9. Kiiwi-banaanipizza: Kiiwi, banaani, ilma-kuivattu kinkku ja paholaisen hillo

 10. Kalamozzarellapizza: Kalafilee, mozzarellajuusto, kirsikkatomaatit, oliiviöljy ja basilika.


Mitä täyteyhdistelmää sinä haluisit kokeilla?

 • Ananas ja seesaminsiemenet

 • Suklaa ja pekoni

 • Sardiinit ja banaanit

 • Kurpitsansiemenet ja hampurilaiskastike


Paikalliset raaka-aineet ovat olennainen osa Etelä-Pohjanmaan pizza-kulttuuria. Alueen luonto ja viljely ovat omalta osaltaan vaikuttaneet paikallisiin pizzoihin. Tuoreet kasvikset, maitotuotteet ja lihat takaavat, että pizzat ovat paitsi herkullisia, myös korkealaatuisia.


Etelä-Pohjanmaalla pizzeriakulttuuri on laaja ja monipuolinen, ja jokainen pizzeria tarjoaa omanlaisensa tunnelman ja makuelämyksen. Paikan päälle meneminen ja pizzan nauttiminen ravintolassa on myös sosiaalinen tapahtuma, jossa voi jakaa herkullisen aterian ystävien tai perheen kanssa.

"Pizza tekee maailmasta paremman paikan yksi siivu kerrallaan."

Kaiken kaikkiaan Etelä-Pohjanmaan pizza-kulttuuri heijastelee paikallisten asukkaiden rakkautta hyvään ruokaan ja yhdessä syömiseen. Pizzat tarjoavat herkullisen vaihtoehdon iloisiin hetkiin ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Etelä-Pohjanmaalla voit nauttia paitsi maukkaasta pizzasta myös ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja hyvästä seurasta.


Ollessa Etelä-Pohjanmaalla, ei kannata jättää väliin tilaisuutta maistella alueen pizzerioiden herkkuja. Innostu paikallisesta pizzakulttuurista ja kokeile erilaisia makuja. Olipa sitten suolaisen ilta-aterian tarpeessa tai haluat hemmotella makunystyröitäsi herkullisella pizzalla, Etelä-Pohjanmaan pizzeriat odottavat sinua herkullisilla annoksillaan.


Ole rohkea valitessasi täytteitä Pizzaan

On olemassa lukemattomia valmiiksi määritettyjä pizzoja, joita voimme valita pizzerioista. Ne tarjoavat meille tuttuja ja turvallisia makuyhdistelmiä. Mutta entä jos ottaisimme rohkean askeleen ja suunnittelisimme oman pizzan? Se voi avata oven mielikuvituksen maailmaan ja tarjota ainutlaatuisia makunautintoja.

"Rakkaus on kuin pizza. Se on parasta jaettuna."


Kun valitsemme omia täytteitä, jokaisella herkullisella pizzapalalla on oma tarinansa. Voimme yhdistellä suosikkiraaka-aineitamme ja luoda juuri sellaisen pizzan, joka saa veden kielelle. Olipa kyseessä eksoottiset hedelmät, mielenkiintoiset vihannekset tai erikoiset mausteet, mahdollisuuksia on rajattomasti.


Yksi suuri etu omien täytteiden valinnassa on se, että voimme luoda pizzasta juuri sellaisen kuin haluamme. Ehkä haluamme kokeilla uusia makuja tai keksiä täysin uniikin yhdistelmän, joka vie meidät makumatkalle eri kulttuureihin. Tällä tavoin voimme tyydyttää juuri omat makumieltymyksemme ja päästää luovuutemme valloilleen.


"Vain pizzan päällä on hyvä olla oliivi."

Toinen hyöty omien täytteiden valinnassa on se, että useat pizzeriat mielellään ottavat asiakkaidensa toiveet huomioon. Monet pizzeriat ovat valmiita lisäämään uusia täytteitä valikoimiinsa asiakkaiden kokeilunhalua vastaavaksi. Tätä kautta voimme vaikuttaa paikallisen pizzatarjonnan monipuolisuuteen ja antaa meille ja muille asiakkaille mahdollisuuden nauttia omista suosikeistamme.


Omien täytteiden valinta pizzassa ei vain tarjoa meille makunautintoja ja luovuuden toteutumista, vaan se voi myös innostaa muita kokeilemaan uusia makuja. Kun meistä tulee rohkeita pizzataiteilijoita, voimme jakaa omat luomuksemme ja inspiroida muita tekemään samoin. Näin saatamme olla osa pizzakulttuurin kehittymistä ja monipuolistumista.


Joten seuraavan kerran kun ajattelet tilata pizzan, anna rohkeutesi puhjeta kukkaan ja valitse omat täytteesi. Astu pois mukavuusalueeltasi ja anna makunystyröidesi seikkailla. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä oman makusi pizzan täytteissä. Muista myös jakaa kokemuksesi ja innostaa muita kokeilemaan omia täytteitään. Pizzamaailma odottaa sinua ja luovia makuyhdistelmiäsi!


Pizzan teon tärkeät osa-alueet


Pizzan valmistuksessa uunilla on erittäin tärkeä rooli. Oikeanlainen uuni auttaa saamaan aikaan herkullisen pizzan, jossa on rapea kuori ja mehevä sisus. Tässä on muutama keskeinen asia, joita kannattaa ottaa huomioon.


Yksi tärkeimmistä seikoista on uunin lämpötila. Ammattilaisten suosima lämpötila pizzan paistamisessa on yleensä noin 300-400 astetta Celsius-asteikolla. Näin korkea lämpötila mahdollistaa nopean paistumisen ja kuoren rapeutumisen samalla, kun sisus jää meheväksi. Tämä tekee pizzasta täyteläisen ja herkullisen.


"Pizza on parhaimmillaan juuri uunista tulleena - lämpimänä ja täydellisesti kypsynyt."

Uunin tasainen lämpö jakautuminen on myös tärkeää tasaisen kypsennyksen varmistamiseksi. Jotkut ammattikäyttöön tarkoitetut pizzauunit, kuten kiviuunit tai kiertoilmauunit, on suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten. Niissä lämpö jakautuu tasaisesti uunin sisällä, mikä auttaa paistamaan pizzan tasaisesti joka kohdalta.


Ajan ja kokemuksen myötä pizzakokit kehittävät myös tuntuman uunin lämpöön ja oppivat säätämään paistoaikaa ja -lämpötilaa eri pizzojen tarpeisiin. Jotkut pizzat, kuten ohutpohjaiset Napolin pizzat, vaativat nopean paistoajan korkeassa lämpötilassa, kun taas paksumpikuoressa voi olla tarpeen hieman matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika.


Pizzan valmistuksessa on useita muita tärkeitä osa-alueita, joihin kuuluvat esimerkiksi pizzapohjan valmistus, kastikkeen valinta ja levitys, täytteiden asettelu ja pizzan paistaminen. Pizzapohjan valmistus on erityisen tärkeää, sillä se vaikuttaa pizzan rakenteeseen ja maistuvuuteen. Oikea kohotusaika, taikinan koostumus ja paistotekniikka ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen.


Ota haaste vastaan ja luo oma taideteoksesi pizzan muodossa!"

Kastikkeen valinta ja levitys vaikuttavat pizzan makuprofiiliin ja tasapainoon. Oikeanlainen kastike ja sen tasainen levitys ovat tärkeitä, jotta maut pääsevät esiin. Täytteiden asettelu on myös merkittävä osa pizzan valmistusta. Tasainen ja houkutteleva ulkonäkö houkuttelee asiakkaita, ja hyvin asetellut täytteet takaavat tasapainoisen makuelämyksen.


Pizzan monet kasvot maailmalla


"Pizza on kuin ystävyys - aina hyvä idea ja täynnä herkullisia hetkiä."

Pizza on ruokalaji, joka on levinnyt ympäri maailmaa ja saanut erilaisia muunnelmia eri kulttuureissa. Vaikka italialainen pizza on edelleen suosituin ja tunnetuin, on olemassa monia muita herkullisia pizzatyyppejä, joita kannattaa kokeilla. Tässä joitakin mielenkiintoisia pizzatyyppejä eri maista:


1. New York -tyylinen pizza: Tämä on yksi Yhdysvaltojen ikonisimmista pizzatyypeistä. New York -tyylinen pizza tunnetaan ohuesta ja joustavasta pohjastaan, joka on yleensä leivottu käsipohjaisesti. Tämä pizza on usein iso ja tarjoillaan suurina viipaleina.


2. Deep-dish pizza: Deep-dish pizza, myös tunnettu Chicagona-style pizza, on omaperäinen pizzatyyli, joka juontaa juurensa Chicagoon. Tämä pizza on tunnettu korkeasta ja paksusta pohjastaan, joka muodostaa tilavan kuppimaisen kuoressa. Täytteitä käytetään usein runsaasti, ja pizza on yleensä mehevä ja täyteläinen.


3. Margherita pizza: Tämä on klassinen italialainen pizza, joka tunnettiin alun perin nimellä "Pizza Margherita" kuningatar Margareetan kunniaksi. Margherita-pizza on yksinkertainen, mutta herkullinen, valmistettu tomaattikastikkeella, mozzarellajuustolla ja tuoreilla basilikanlehdillä. Tämä tyyli korostaa laadukkaiden raaka-aineiden puhtautta ja yksinkertaisuutta.


4. Lahmacun: Lahmacun on suosittu turkkilainen pizzatyyppi, jossa ohut vehnätaikinapohja täytetään maustetulla jauhelihalla, tomaattikastikkeella ja erilaisilla mausteilla. Lahmacun on yleensä pienikokoinen ja tarjoillaan käärönä, jossa siihen voidaan lisätä tuoreita kasviksia ja sitruunamehua.


5. Okonomiyaki: Okonomiyaki on japanilainen ruokalaji, jota voi kuvata japanilaiseksi versioksi pizzasta. Tämä ruokalaji koostuu paistetusta pannukakusta, joka sisältää erilaisia täytteitä, kuten kaalia, lihaa, äyriäisiä tai muita kasviksia. Okonomiyaki-pizzaa kruunaa erilaiset kastikkeet, majoneesi ja kuivattu merilevä.


Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä erilaisista pizzatyypeistä ympäri maailmaa. Pizzan monipuolisuus ja mahdollisuus sopeutua eri kulttuureihin tekevät siitä mielenkiintoisen ja herkullisen ruokalajin, jolla on lukemattomia muunnelmia.


Kuuluisat pizzeriat ja niiden tarinat


Pizzaravintolat ovat paikkoja, joissa pizza saa alkunsa ja taidonnäytteet kukoistavat. Näissä erityisissä paikoissa pizzamestarit loihtivat herkkuja ja tarinat syntyvät jokaisen puraisun myötä."Elämä on kuin pizza. Parhaimmillaan se on täytetty herkuilla, joita rakastat."
Muutama nosto maailmalta
 • Pizzeria da Michele – Napoli, Italia:

Pizzeria da Michele sijaitsee Napolissa, joka tunnetaan pizzan synnyinpaikkana. Tämä pizzeria on yksi kaikkein ikonisimmista, jossa on tarjolla vain kaksi erilaista pizzaa: margherita ja marinara. Da Michele on saanut mainetta yksinkertaisesta lähestymistavastaan, korostaen laadukkaita raaka-aineita ja perinteisiä valmistusmenetelmiä. Huhujen mukaan jopa Julia Roberts vieraili täällä elokuvassaan "Eat Pray Love", mikä lisäsi tämän pizzerian maailmankuuluisuutta entisestään.


 • Di Fara Pizza – New York, Yhdysvallat:

Di Fara Pizza sijaitsee Brooklynissä, New Yorkissa. Pizzerian perustaja, italialainen maahanmuuttaja Domenico DeMarco, on tunnettu legendaarisen tarkasta työskentelystään. Hän valmistaa pizzojaan yhä itse ja on kuuluisa hitaasta tempostaan, joka takaa täydellisen pizzan. DeMarco tunnetaan myös siitä, että hän käyttää tuoreita ainesosia kuten hienoa oliiviöljyä ja basilikaa, jotka ovat salaisuus hänen pizzansa makuelämyksessä. • Franco Manca - Lontoo, Iso-Britannia:

Franco Manca on pizzeriaketju, joka sai alkunsa vuonna 2008 Lontoossa. Niiden tavoitteena oli tarjota aidosti italialaista pizzaa Lontoon asukkaille. Franco Manca tunnetaan erityisesti huolella valmistetusta taikinastaan, joka tehdään käsin ja kohotetaan pitkään. Taikinaan käytetään vain kolmea ainesosaa: jauhoa, vettä ja suolaa. Tämä yksinkertainen mutta herkullinen taikina saa pizzat maistumaan ihanan rapeilta ja pehmeiltä samanaikaisesti. Franco Mancan pizzoihin valitaan tarkkaan laadukkaat raaka-aineet, kuten tuoreet tomaatit ja herkulliset juustot. Ketjulla on useita ravintoloita ympäri Iso-Britanniaa ja se on noussut suureen suosioon paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.
 • Antica Pizzeria Port'Alba – Napoli, Italia:

Antica Pizzeria Port'Alba on yksi Italian vanhimpia pizzerioita, joka perustettiin jo vuonna 1738. Pizzerian perinne on säilynyt vuosisatojen ajan, ja sen maine herkullisista pizzoista houkuttelee paikallisia napolilaisia ja matkailijoita. Port'Alba tarjoaa monia perinteisiä pizzavaihtoehtoja, ja sen tunnelma toimii ikkunana menneisyyteen, jolloin Napoli oli pizzan alkulähde.


 • Gennaro's - Amsterdam, Alankomaat:

Gennaro's on Amsterdamissa sijaitseva pizzeria, joka tarjoaa aidosti italialaista ruokaa. Ravintolan perustaja, Gennaro, on Napolista kotoisin ja hänen intohimonsa on tuoda Napolin maut Amsterdamiin. Gennaro'sin pizzat tehdään perinteiseen napolilaiseen tyyliin ohuella ja pehmeällä kuorella. Ravintolan tavoitteena on käyttää vain laadukkaita raaka-aineita ja säilyttää perinteinen valmistustapa. Heidän pizzojensa täytteet vaihtelevat klassisista Margheritasta ja Marinara-pizzasta erilaisiin erikoisempia makuyhdistelmiin. Lisäksi Gennaro's tarjoaa myös muita italialaisia ruokia, kuten pastaa ja antipasto-lautasia. Ravintolan rento ilmapiiri ja herkullinen ruoka tekevät siitä suositun paikan paikallisille ja matkailijoille Amsterdamissa.

 • Pizzeria Gino Sorbillo – Napoli, Italia:

Gino Sorbillo on toinen napolilainen pizzeria, joka on noussut maailmanmaineeseen. Tämä pizzeria on sitoutunut perinteisiin valmistusmenetelmiin ja korkealaatuisten raaka-aineiden käyttöön. Pizzamakunsa lisäksi Gino Sorbillo erottuu myös sosiaalisesta vaikutuksestaan. Gino Sorbillo itse on tunnettu aktivisti ja pyrkii edistämään Napolin ruokakulttuuria sekä parantamaan yhteisönsä elinoloja.


Suomesta myös muutama esimerkki

 • .Putte's Bar & Pizza:

Putte's Bar & Pizza: Putte's Bar & Pizza on perinteikäs pizzeria Helsingin seudulla. Ravintola on toiminut jo yli kolmen vuosikymmenen ajan ja on tullut tunnetuksi erityisesti rennosta tunnelmastaan ja herkullisista pizzoistaan. Putte'sissa pizzoja tarjoillaan eri tyyleissä, kuten New York -tyyliin ja italialaiseen tyyliin.
 • Via Tribunali:

Via Tribunali on italialainen pizzeriaketju, joka toi aidon napolilaisen pizzan Suomeen. Ketju avasi ensimmäisen ravintolansa Helsingin Punavuoreen vuonna 2013. Via Tribunalin tarjoamat pizzat valmistetaan perinteisellä tavalla käyttäen napolilaista pizzataikinaa ja aitoja italialaisia raaka-aineita. Ravintolan tunnelma ja autenttinen makumaailma ovat auttaneet tekemään siitä suositun kohteen pizza-intoilijoille. Suomalainen Via Tribunali on valittu yhdeksi maailman parhaaksi pizzaketjuksi italialaisessa Top 50 Pizza guide -kilpailussa. Ravintola nousi sijalle 25 kategoriassa Worlds Artesan Pizza Chains. ( lue lisää ) • Pizzeria Napoli:

Pizzeria Napoli on Tampereen vanhin pizzeria, jonka laaja ja monipuolinen ruokalista, mielenkiintoiset täytevaihtoehdot ja italialainen tunnelma on ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan. Suomen ja luultavasti myös Euroopan laajin pizzalistamme, joka on nähtävyys jo sinänsä, sisältää yli sata erilaista pizzaa. Lähes viisikymmentä täytevaihtoehtoa mahdollistavat huikeita pizzaelämyksiä, perinteisistä pizzatäytteistä aina strutsinlihaan ja mustaanmakkaraan.


Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä tunnetuista suomalaisista pizzerioista. Suomessa on paljon muitakin herkullisia ja arvostettuja pizzerioita, joissa jokaisella on oma tarinansa ja erityispiirteensä.


Pizzasta on todella tullut monelle suomalaiselle herkkä ja rakas aihe. Tämä johtuu osittain pizzan monipuolisuudesta ja mahdollisuudesta luoda erilaisia makuyhdistelmiä. Suomalaiset ovat omaksuneet pizzan omaksi ruokalajikseen ja löytäneet siitä omanlaisensa versionsa, jossa voi olla vaikutteita niin italialaisesta, amerikkalaisesta kuin suomalaisestakin keittiöstä.Pizzerian menestys riippuu siis suuresti asiakkaiden tyytyväisyydestä ja heidän toiveidensa huomioon ottamisesta. Kun yrittäjät ja kokit ymmärtävät tämän ja tekevät sen pohjalta muutoksia ja parannuksia, he voivat luoda pizzerian, joka on paikallisten asukkaiden mieleen ja jonne he haluavat palata kerta toisensa jälkeen. Pizzasta onkin tullut suuressa suosiossa oleva ja rakastettu ruokalaji, joka yhdistää ja tuo iloa monille suomalaisille.


TOP 50 pizzeriat Euroopassa


"Paras paikka maailmassa on lähellä lämmintä uunia, jossa pizza kypsyy täydelliseksi."

1 Sartoria Panatieri – Barcelona, Spain


2 Bæst – Copenhagen, Denmark


3 50 Kalò – London, England


4 Via Toledo Enopizzeria – Vienna, Austria


5 Pizza Zulù – Fürth, Germany


6 Fratelli Figurato – Madrid, Spain


7 Forza – Helsinki, Finland


8 Napoli on the Road – London, England


9 nNea – Amsterdam, The Netherlands


10 La Balmesina – Barcelona, Spain


11 IMperfetto – Puteaux, France


12 La Pizza è Bella Gourmet – Brussels, Belgium


13 Baldoria – Madrid, Spain


14 Kytaly – Geneva, Switzerland


15 La Piola Pizza – Brussels, Belgium


16 Forno d’Oro – Lisbon, Portugal


17 Demaio – Bilbao, Spain


18 L’Antica Pizzeria – London, England


19 Malafemmena – Berlin, Germany


20 Surt – Copenhagen, Denmark


21 Guillaume Grasso – Paris, France


22 ‘O Ver – London, England


23 Pizzeria Luca – Copenhagen, Denmark


24 San Gennaro – Zurich, Switzerland


25 Matto Napoletano – Skopje, Republic of North Macedonia


26 Belli di Mamma – Budapest, Hungary


27 Little Pyg – Dublin, Ireland


28 Odori – Athens, Greece


29 Piazza Sorrento – Krefeld, Germany


30 La Manifattura – Paris, France


31 Pizzeria Luca – Helsinki, Finland


32 Mr. Pizza – Dortmund, Germany


33 Majstor I Margarita – Belgrade, Serbia


34 Ostro. – Gdańsk, Poland


35 450°C – Turku, Finland


36 Cloud Factory – Esch-sur-Alzette, Luxembourg


37 Animaletto Pizza Bar – Bucharest, Romania


38 Ciao a Tutti – Warsaw, Poland


39 Pietra – Belgrade, Serbia


40 Pop’s Pizza – Ljubljana, Slovenia


41 Oro di Napoli – Santa Cruz de Tenerife, Spain


42 Arte Bianca – Sagres, Portugal


43 Franko’s Pizza & Bar – Zagreb , Croatia


44 Dalmata – Paris, France


45 Infraganti Pizza Bar – Alicante, Spain


46 Zielona Górka – Pabianice, Poland


47 Sapori Italiani U Taliana – Bratislava, Slovakia


48 PEPPO’S – Pizzeria Contemporanea – Riga, Latvia


49 Pizza Nuova – Prague, Czech Republic


50 Kaja Pizza Köök – Tallinn, Estonia


105 katselukertaa

Comments


bottom of page