top of page

Kurikan yhteislupa-alue

|

Vuoden 2024 KALASTUSLUPA

Kalastuslupa 2024

Kalastus Kurikan yhteislupa-alueella Kurikan yhteislupa-alue käsittää Kyrönjoen Kauhajoen rajasta Ilmajoen rajaan, sekä Jalasjoen Jalasjärven rajasta Pitkämön altaalle. Lupa-alueeseen kuuluu kaikki Kyrönjokeen laskevat sivuhaarat ja muut vesialueet vanhan Kurikan alueella.

Kalastuslupa 2024
Kalastuslupa 2024

Paikka & aika

Kurikan yhteislupa-alue

Vuoden 2024 KALASTUSLUPA

Vieraita

Tietoa tapahtumasta

Kalastus Kurikan yhteislupa-alueella

Kurikan yhteislupa-alue käsittää Kyrönjoen Kauhajoen rajasta Ilmajoen rajaan, sekä Jalasjoen Jalasjärven rajasta Pitkämön altaalle. Lupa-alueeseen kuuluu kaikki Kyrönjokeen laskevat sivuhaarat ja muut vesialueet vanhan Kurikan alueella. Vesialueiden hallintaoikeus on Kurikan Kalastusseura ry:llä  Jyllinkosken Sähkö Oy:n kanssa 18.12.1984 tehtyyn  vuokrasopimukseen perustuen.

Yhteislupa-alueeseen kuuluvat Kurikan Kalastusseura ry, Pitkämön Kalahoitokunta, sekä Lohiluoman Kalastusseura ry, jotka kaikki tekevät istutus- ja valvontatyötä alueella.

Vuosittain Pitkämön altaalle, Lohiluomalle ja Kyrönjokeen istutetaan n. 1 kg  painoisia kirjolohia. Istutukset painottuvat alku- ja keskikesälle.

Pitkämön altaalle on istutettu jo lähes 20 vuotta kuhanpoikasia, jotka ovat hyvin menestyneet. Vuonna 2013 Pitkämön altaalta saatiin ennätyskuha, mikä painoi 10,500 kg (ks. kuva).

Yhteislupa-alueelle on lunastettava Valtion kalastushoitomaksun lisäksi Kurikan Yhteislupa-alueen kalastuskortti, mikä oikeuttaa kalastukseen ko. alueella.

Luvan hinta 20,00 € / vuosi. Lupakortti on henkilökohtainen ja se vaaditaan kaikilta kalastajilta, ei koske normaaliongella tapahtuvaa kalastusta. Kalastuskortti on pidettävä mukana kalastaessa.

Kalastuslupia Kurikassa myyvät: Pitkämö Canyon Camping sekä Ase ja Urheiluliike Patruuna.

Yhteislupa-alueella on verkko- ja rysäkalastus kokonaan kielletty. Viehekalastuksessa hyväksytään kaksi vapaa / kalastaja. Katiskat kaksi kpl / lupa. Katiskat merkittävä huolellisesti, tarkistusta varten.

Päiväsaalis lohikaloilla on kaksi kalaa / kalastaja.

Kokonaan rauhoitettu alue kalastukselta on Kyttäluoma, mikä laskee Kyrönjokeen. (Alueella on normaalivalvonnan lisäksi videovalvonta.)

Toivomme, että kalastajat huomioisivat liikkuessaan vesistöalueilla maankäyttöoikeudet. Kokonaan rauhoitettuja alueita ovat luonnollisesti ne ranta-alueet, mitkä rajoittuvat asuttuihin kiinteistöihin.

Hyvää kalastusonnea!

Liput

  • Kalastuskortti 2024, Kurikka

    Kalakiintiö 2 kirjolohta ja kuhaa/vrk. Kuhan alamitta 42cm. Oikeuttaa viehe-,pilkki-,onki ja yhdellä katiskapyydyksellä kalastukseen yhteislupa-alueella. Verkkokalastus kielletty. Vetouistelu 2 vapaa lupa/henkilö. Katiskassa pitää näkyä nimi ja osoite. MUISTA MAKSAA VALTION KALASTONHOITOMAKSU

    20,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page